Jul 30, 2015, 11:17 PM

Благословена да е! 

  Poetry » Love
1148 0 2

Да е благословена  любовта, нечакаща

 измамно вричане и жестове, и обещания...

За нея саможертвата е  дълг,

и тя я  вдишва и издишва с упование.

 

А как  умее да се радва отдалече,

тъй както цъфнала край синора метличина 

обсипва  със любов в далечината  мак.

Тя се раздава до прашинка, без отплата

и безусловно щедра като Бог и хляб.

 

Благословена да е любовта непритежаваща

и бедна като Египетска Мария сред пустинята,

без граници като  единствена държава

в света и по-велика от  светиня.

 

Благословена да е любовта отхвърлена

от умните и нищите по разум ,

отчаяно опитващи се да я разберат.

Низвергната от модни инфантили

и от безпаметно безчувствени  дебили.

 

Благословена да е любовта изречена

единствено с достойното мълчание

на влюбено до смърт сърце,

която и отвъд смъртта

умее да прекрачва  вечността.

 

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мила Стойна,толкова се радвам,че ми дойде на гости да уважиш новата ми поетична рожба!Всеки месец ходя до Нова Загора и ако желаеш можем да се видим и пием по едно кафе в Стара Загора.С теб имаме подобия,а те ни привличат.Благодаря ти за оценката!Поздрави от морето.Загора
  • Нека да е благословена любовта изречена с достойното мълчание на
    влюбено до смърт сърце!

    Тази, която отвъд смъртта умее да прекрачва вечността!
    Прости ми, че перифразирах! Чудесна творба, Диана!
    Бъди благословена!
Random works
: ??:??