Dec 4, 2009, 3:22 PM

Благословена да е тя, Жената! 

  Poetry
689 0 2

Благословена да е тя,  Жената!



Най-неразгаданото, най-неизясненото във този свят...
Била е и остава си жената...
Тя виното на любовта е със пелинов аромат!
Приятелка, Любима, Майка и Любовница в едно...
Позната, но и Непозната!
Посредница между земята и божествения свят!
Носителка на милосърдие и чистота!
Но и изкусителката - обвинена в първороден грях!
Ала без нея нямаше да съществува и мъжът!
За нея, за жената битки са се водили...
Дори и тя самата е воювала, със грехове, без грехове...
И продължава и до днес за себе си да се сражава, за децата си...
Преминала през адски огън и през ледове...
Благословена да е тя,  Жената!
Научила мъжа на толкова неща...
А вий мъже коленичете и ръката целунете -
На майката на вашите деца!
Бъдете вий жени благословени!
И здраво дръжте във ръцете си съдбата своя!
И не забравяйте, че заради една жена - Елена...
Е паднала дори непобедимата велика Троя!



Елена Найденова - Sun

 

 

Тук може да видите стиха ми, облечен в клип:

http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-177655

© Елена Найденова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??