Б Л Г О С Л О В Е Н А Н О Щ
Благодаря ти, че те имам, Боже!
В объркания свят без теб не може.
Докосваш ме и правиш ме щастлива
и любовта Ти свята ме облива.
Привеждам се пред Тебе до земята.
Разтворена очаква те вратата...
Заглеждам се и някой в миг извика.
Безмълвен шум – невидима, столика
радостта потегля към сърцето
да се срещне в него със детето.
И ето, то ръцете си протяга.
За кой ли път посреща те на прага?
Ти в тази нощ роди се, Боже мили.
Вселената изпълни се със сили.
По Твоята пътека начертана
премина през света с дълбока рана
и в жертва се поднесе на човека.
От кръста свети Твойта кръв во века...
Да бъде с Тебе вечна светлината!
От век на век да грее над земята,
защото Ти си вечното светило,
което търсим. Друго не е било.
Да бъде тази нощ благословена,
Завинаги от Бога вдъхновена!
© Стойна Димова All rights reserved.
Вече съм тук и си оправих компютъра,
ще ти пиша в пощата, за да не занимаваме
аудиторията тук!
Хубава и уютна вечер и весел Никулден!