Feb 27, 2009, 2:42 PM

Блъф 

  Poetry » Humour
726 1 8
Блъф

Господ картите раздаде
и шибана ръка ми даде -
две шестици, деветка, дама и поп,
ухили се и рече: Спечели си живот!

И играя, вдигам и се смея,
блъфирам, залагам и печеля!

Две шестици, деветка, дама и поп -
и спечелих огромен имот:
Приятели - истински пари,
съкровища - прекрасни жени.
 
И пак със блъф излизам
и пода отново вдигам.

Дамата ми пожела наслука,
деветката е кука,
попа събира поука,
на шестиците не им пука.

Поти се, трепери поредният глупак
и блъфа ми да извика го е страх,
че предполага, че под зелената маса
дяволът ми е пробутал - четири аса.

И прав е нещастният смотаняк,
аз съм стар, обигран тарикат,
и когато шибана ръка Господ раздава,
имам си аз - Сатаната в ръкава!

© Алекс учо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??