May 24, 2008, 11:15 PM

Божур 

  Poetry » Other
3062 0 6
 

На учителя с любов - 

на Лютфи Дузманов!

 

Божур, ти веднага ни завладяваш

с чара си и красотата!

В Китай те считат за "Царя на цветята".

На Изток ти си на дълголетието цвете,

в червено, розово и бяло са ти цветовете.

 

Божурите цъфтят през месец май,

когато земята е същински рай -

заради цъфтящите цветя,

заради нея - пролетта.

 

Ликовете на Кирил и Методий с божури украсяваме

и на учителя с любов божур ние подаряваме.

Съперник на розата сте вие -

божури, но разликата всеки ще открие,

 

а тя е не в хубостта и красотата,

нито в разцветките и аромата!

Вие видимо сте горди, непристъпни,

но за обичта ни, вие сте цветя достъпни.

 

С божур, учителю, те поздравявам

и своята признателност с любов ти подарявам!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Анна Попова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??