Jul 10, 2009, 12:51 PM

Болка жестока 

  Poetry
706 0 2

Сърцето се къса от болка жестока,
в очите напира единствено плач -
намерих безмилостен нежен палач
в лицето вълшебно на фея висока.

Кажи ми за мъка какъв ще е срока,
ще бъда ли някога волен ездач,
или да поема от онзи илач,
що води към бездна безумно дълбока...

Мълчи, о, сърце! Мълчете, уста!
Мълчете, проклети човешки копнежи,
що тласкате вечно към грешни слова!

На болка страхотна в ужасните мрежи
не искам да видя без дъх любовта,
забравила своите светли стремежи.

© Тошко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Спокойно, той беше само за рима Жените не заслужават ча-ак толкоз :P
  • Въпреки болката, не посягай към
    "онзи илач",продължи напред!
    Винаги има надежда! Привет!
Random works
: ??:??