Oct 3, 2018, 12:57 AM

Босото краче 

  Poetry » Love
762 1 4

Нали е хубаво, и много модно,

да си обуваш босото краче?

Едва дочаках време по-удобно,

поканих те, да идем на море!

За тен, крачето там ще си покажа.

От мляко, то ще стане шоколад,

и вместо с лосиони да се мажа,

ти давам да рисуваш бодиарт!

На пролетното слънчице опечен,

с цял бански ще позирам - крак въз крак!

Най-готин ще е моят крак, съблечен,

рисуван в рими - от зори до мрак!

А вечер, щом Луната се покаже,

и кеят „на пътечка” заблести,

един въпрос остава много важен:

„- Сънувах ли през твоите очи?”

За къпане в морето време има,

и стихове вълната ще чете!

Събудих се – студено! Вън е зима!

Обуй ми в рима босото краче!

07.01.17 г., 8,27 часа

© Таня Чардакова All rights reserved.

Стихотворението е публикувано за първи път в творческия ми фейсбук "Dvekitki Karlovo" на 07 януари 2017 г. в 8,27 часа, беше Ивановден, и един ден ще бъде заглавие на книгата ми с любовна лирика, която ще посветя на моите приятели по перо. Идеята е споделена с тях още на 29 септември 2016 г. в гр. Панагюрище. Само да е здраве!

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти, Марги, позна, позна!!!
  • Много, много е хубаво! Бих обула босото краче, но то очаква рими от друг!
  • Благодаря ти, Светле, радвам се, че ти хареса, това стихо е от т.нар. от мен моя поредица "Стихове от чорапогащите", защото когато си купувам нови, пиша стиховете си върху кутиите от чорапогащи на фона на страхотните дамски крачета върху опаковката. Пазя си всичките чернови. Една приятелка ги внася от Русия. Поздрави!
  • Много е хубаво и нежно!
Random works
: ??:??