Братството на Черната кръв
И ето, мракът пак се спусна над земята,
събуждайки всички нощни кошмари.
Дали са зад ъгъла на уличката
или под леглото, дето малко дете спи?
Спи, няма смисъл да се бориш -
скоро и твоят час ще настъпи.
Някой, той бе жив, но вече не.
Получи дар - целувката на смъртта.
И сега с нови сили и жажда неутолима
той броди из света, сам, но не самотен.
Защото той знае, не е единствен,
сред сенките той открие новите си братя.
С черна пелерина – ангел на смъртта,
той се спуска със сила над света,
Очакващ го, треперещ... ужасен...
Бъди готов, простосмъртни,
защото се изправяш пред съдбата си
и краят ти няма да бъде толкова светъл.
Защото те са братство черно,
по-черно от самата нощ безлунна.
Душите им спасение не ще открият,
черни като кръвта във вените им.
Отхвърлени от света, Адът им е дом
и сред пламъци кървави царуват.
© Диляна Неделчева All rights reserved.