Jul 13, 2019, 3:47 PM  

Братя 

  Poetry » For kids
510 0 1

 

Баян, Котраг, Аспарух, Кубер и Алцек,
Кубратовите пет горди синове са те ,
по примера на своя непобедим баща,
създателят на древна Велика България,
разнасяли войнска слава по суша и море,
от Кавказ до Неапол и Стара Планина,
оставили нетленна светла българска следа.
Макар че не били единни като сноп стрели,
разидинени тръгнали в пет различни пътеки
и не изпълнили завета мъдър на своя баща,
те безброй врагове победили в битки нелеки
и достойно защитили името свое и честта,
Храбростта на Кубратовите петима синове,
събуждала респект в приятели и врагове,
били различни както пръстите на ръката,
но имали непобедима дързост в сърцата,
пред тяхната смелост всеки свеждал глава,
имената им ярко блестяли с героични дела,
и днес ние, българите, сме горди с тях затова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Кръстина Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??