Не ме подмина бурята,
не ме пожали и пороят.
Животът - океан свиреп,
разбиваше вълни във мен.
Не ме забрави приливът,
не ме остави вятърът.
Животът със език солéн
дълбаеше до дъно пясък.
Брегът за бури е роден,
отдавна съм разбрал това
и няма никой пощадéн,
виновен няма за съдба.
© Хари Спасов All rights reserved.