Sep 27, 2018, 7:49 PM

Бучка лед 

  Poetry
356 0 2

В бучка лед аз искам сърцето ми да се превърне-

 така ще мога парченцата да събера.

Безчувствена ще съм,

 но да имаш чувства в днешно време

ти носи само болка и тъга...

Да мислиш за другите,

а себе си по този начин да предаваш,

да жертваш себе си за някой друг –

не е присъщо в днешно време.

За това в бучка лед аз искам

сърцето ми да се превърне,

отломките от него, за  да събера...

Но някак си за мен пък, това не е присъщо-

да съм безчувствена…

 И нищо, че сърцето ми на парчета ще стои

със всяко мъничко парченце ще обичам…

Към кладата живот поемам –

 готова съм отново да горя...

 Макар и да не успея парченцата

                       от сърцето си да събера...

     19-08-2018  год.                  

© МД All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??