Jul 11, 2009, 10:13 PM

БУДАла 

  Poetry
959 0 8

БУДАла

 

Мечтая да съм бог щастлив

със шест ръце и две сърца,

добър, сърдечен, милостив -

това бих искал за съдба.

 

Две длани искам- да се трудя,

с две грешниците да измоля,

две да приспивам и да будя -

това е божата ми воля.

 

С краката бавно пеш да ходя,

за да усещам красотата,

а не в колата да се возя,

кръстосвайки със дим земята.

 

В гръдта да имам две сърца,

пулсиращи от обич и омраза.

В едното толкоз гняв да съхраня,

че другото щастливо да опазя.

 

Гладуващите да нахраня…

Не бива никой да е сам…

Слабите от неправдите да браня!

На болните живот да дам.

 

Сънувам ли… или не спя?!

Божествен – може би блажен?!

Дали роден съм будала,

или е Буда вътре в мен?

 

 

© Борис Борисов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??