Викам без глас,
но кой да ме чуе?
Поглеждам към вас
ала всеки май глух е?
И устните трепват,
а звук не излиза.
Кажете за бога -
защо никой не спира?
Тонове няма,
няма и цвят
сивото властва
в тоз тъжен свят.
И ходя
и лутам се -
падам,
ставам,
залитам.
По Земята уж стъпвам,
а после политам.
Но под мене остават
несретни,
безцелни,
безлики
душици...
Поглеждам ги тъжно,
даже се взирам,
но моя си полет
не мисля да спирам!
© Анонимен Анонимник All rights reserved.