Oct 17, 2018, 3:24 AM

Букет от пера 

  Poetry » Phylosophy
389 1 2

Букет от пера ми дадоха ангелите,

не на сън - наяве дойдоха,

букет за да простя на живите,

за дето не оцениха живота.

 

С този букет дадоха ми заръка -

да го пазя в себе си дорде не си отида;

той да ми бъде скъп пример

(като душата си да го пазя)

и за онези, които след мене ще дойдат.

 

Букет от пера подариха ми ангелите,

не, не беше сън - наяве дойдоха,

още ги помня;

букет за да се сбогувам с мъртвите,

с които повече няма да се срещна, да се видя.

 

И този букет от пера колко красив изглеждаше,

и в същото време грозен;

колко ли ги е боляло птиците, от които бе направен?

 

Навярно мъртви са вече,

защото животът им е бил прекършен.

 

Тяхната песен няма да се чуе.

Техният живот е бил вече приключен.

Това ми подариха ангелите - букет от пера.

Букет, който да ми напомня

колко мимолетен всъщност е света.

 

© Нина Чалъкова All rights reserved.

Посветено.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мъртвите не могат да летят. Далеч съм от мрачните мисли, жалко за хората които се заблуждават.
    И все пак, благодаря.
  • Изгони тези мрачни мисли от главата си.Перата са за да летиш!
Random works
: ??:??