Стягай пътната си чанта, капитане!
Този град за тебе е отровен.
Приличаш на потънал стар ”Титаник”…
Върни човешкия си облик с дух бунтовен!
Вдигай котва и назад не се обръщай!
Там летоброенето е спряло.
Всяка слабост в сила се превръща,
щом държиш в ръцете си начало.
В бурите кален, знам, ще оцелееш
напук на орисията си тежка,
можеш кораба си сам да управляваш,
човек се учи цял живот от грешки.
© Миночка Митева All rights reserved.