May 9, 2014, 4:31 PM

Буревестник 

  Poetry » Love
506 0 2

"Идваш ти отникъде с огън и вода.

Бурята иска да танцува сега..."

Стормбрингър - Дийп Пърпъл

 

Ти идваш само преди дъжд...

Ти със мъглата си отиваш,

а стъпките ти в мокра ръж

небесната дъга разстилат...

 

Ще помня дълго тоз летеж.

Крило в крило - насреща вятър,

а пък подире гръм зловещ

как черни облаци премята...

 

И мойте устни шепнат с жар,

че може би ще те загубя,

а във душата ми пожар

от мълнията преди буря...

 

Ще стана вятър. Ще те галя.

Ще милвам нежно твойто тяло.

Препятствията ще повалям.

В узряващ плод ще бъдем цяло.

 

Живителен ще стана дъжд.

По кожата ти ще се стичам,

а после пак ще бъда мъж

и с капки страст ще те обичам...

 

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??