Aug 4, 2015, 1:43 PM  

Буридал - II 

  Poetry » Other
443 0 8

В Калиманица тенéц е,

а по трънско – Буридал,

кръстен знак върху венеца

над гробове заридал.

 

Римска мина в село  Рудин,

обитава с векове.

Тътен глух ни сутрин буди –

под земята меч кове.

 

Над съдбата ни – закана.

По полето, виж, роса

от сълзите му. И рана

от ръждясала коса.

 

Вълчи вой. И в снежна хала

Буридал е зиме тук.

И комин не пуши! Няма

от шейна следа, ни звук.

 

Май остана сам по тези

трънски девствени земи,

в облак от небе да слезе,

глупостта да заклейми.

 

И един поет да срещне

този тъмен Буридал,

палнал лоените свещи,

над гробове заридал. 

 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??