May 10, 2012, 5:14 PM

Буря 

  Poetry » Love
511 0 1

Като буря общуваха двете души-

като фъртуна и ураган.

А тя не искаше сърцето и да опустоши,

и то без капчица свян.

Като огън и пламък се срещаха

и горяха в единно цяло,

ала и двамата усещаха,

че не са се свързали изцяло.

Любов и омраза се преплитаха

и той не можеше да осъзнае

защо след всичко, което изпитаха,

не е способен хармонията да извае.

Жар и вода, въздух и пара

се редуваха, но нямаше обща визия.

Срахувайки се от поквара,

всеки си създаде собствена дивизия.

Дали ще воюват, или ще се помирят,

е спорно, но няма съмнение,

че и на двамата очите им горят

и усещат любовно напрежение.

 

© Мариета Дечевска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??