Mar 8, 2013, 12:28 PM

Буря в планината 

  Poetry
345 0 2

 

Не му ли омръзна да гледа намръщено
това посивяло от злоба небе?
Навсякъде всичко в мъгли е задръстено.
Затворена  бурята в дола, реве!

Сто бухали скрили са някъде слънцето
и грабят лъчите със мощни крила.
Пируват юнашки и сърбат си винцето
и с клюнове късат мъгли и била...

Търкалят от горе тъмата по стръмното,
доволни от своята  кобна игра.
И съскат със трясъци нейде по тъмното
и чупят и клони, и мокри листа.

Покриха главите си всички подплашени.
В бърлогите зъзнат от страх зверове.
Единствено мурите стоят, неуплашени,
и спират стихията със гърбове.

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??