При нас уважение и любов са си заминали
И абсолютно всички чувства са изстинали,
А пишех за любовта от книгите и звездите,
Но, уви! Големи са ми били само мечтите.
Стиховете ми, каза, че ще ги изтрива -
Злобее, но ще ги записвам на книга.
С тия словоизлияния вече ще ме убие.
Или слабост и страх така иска да скрие?
За мен във живота стиховете са всичко,
Всеки ден пиша по нещо, макар мъничко.
Потопя ли се в тях - забравям реалността:
Не се сещам за страха от него и от болестта.
Така не обръщам внимание на злоба, инат
Живея във мой свят - на него дори непознат
Но май това го дразни много, може би,
Че пиша за любов и за несбъднати мечти?
© Нели All rights reserved.