Dec 10, 2013, 10:40 PM  

Бягство от себе си 

  Poetry
434 0 3

Да избягаш от себе си не можеш.

Не е нужно дори да опитваш.

Не ще напуснеш ти своята кожа -

а да мислиш друго, е наивно.

Ще повярваш ли сега на лъжите -

които сам си си наприказвал?

Ще повярваш ли? Даже и не питам

защо за теб те са толкова важни.

Не опитвай да си слагаш и маски....

И бездруго все носим такива.

Но защо все си мислиш за бягство?

Това е безсмислено и некрасиво.

Не започва светът с теб и не свършва.

Живей както можеш и както умееш.

Но не бягай - че дълго ще се търсиш.

Ако изобщо след това се намериш.

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??