Feb 14, 2023, 9:40 AM  

Бял 

  Poetry » Phylosophy
246 0 0

Ще побелея ли вече, кажи?
Време стана за тая боя,
на душата ми черна контраст
да се стеле по мойта глава.

 

Бялото не е израз на слабост.
Даже напротив – житейска е сила.
Всички тайни от буйната младост
с белия цвят косата прикрива.

 

И няма да бъда толкоз суетен,
нека личи си, че вече съм бял.
Денят на живота отива към есен,
в залеза намерих си нов идеал.

 

Във всеки цвят от дъгата се виждах,
цветно избрах си за този живот.
Но щастие в бялото много намирам,
то значи превалил съм пътя суров.

 

А за тъжен финал какво ще остане?
Ясно – шепа пепел във черната пръст.
Но ти си спомни с добро за поета,
възпял бялото с две рими на кръст.

© Вале Спатия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??