БЯЛА ПТИЦА
Защо не съм красива бяла птица,
в небосвода син да полетя
свободна, волна и щастлива
на рамото ти да се спра,
дъха ти мъжки да усетя
и ласката на твоята ръка.
Доволна, нежно ще изчуруликам,
свободна, пак ще отлетя
с надеждата, че ти ще ме очакваш
да се завърна в утринта.
5 август, 2008 г.
Русе
© НЕЛИ ЧЕНКОВА All rights reserved.