Jun 13, 2013, 8:39 AM  

Бялата магия 

  Poetry » Love
278 0 0

Как мидичката с белите си длани

за сватбата си рокля изтъка?

Преминала коварните даляни,

не я докосна ничия ръка.

 

В съзряването дълго и полека

вградила бе в черупката си страст

и с пръсти някой пипне ли седефа,

на бялата магия идва час.

 

Разтваря се и перлите проблясват,

прииждат в нея морските вълни;

на чайките и гларусите крясък

от рупора на мидата звъни...

 

Кръвта ми още кипва Андалуска

от спомена за залива ни тих,

че той до днес за миг не ме напусна

и пиша закъснял за тебе стих.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??