Dec 5, 2020, 12:03 AM

Бяло 

  Poetry
379 3 9

Градът е бял. Замръзнал. Спи.

Не го събуждай. Тихо!

Снегът, най-белият вали

и сипе бели стихове.

 

Пътеката помежду нас

постелена е в бяло.

Не стой навън. Ела! А аз

ще съм за теб начало.

 

Седни до мен и помълчи.

Чуй белите ми мисли.

Усмихнаха ли те? Нали...

А бързо ги прелисти.

 

Не казвай нищо. Не сега.

Не чакам оправдания.

Сега съм "бяла и добра".

Сега съм пожелание.

© Деа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??