Feb 3, 2019, 9:20 PM

Бяло и Червено 

  Poetry
386 5 6

Червеното – във вените кръвта,

червеното – разчуствана жарава,

червеното – на гроздето цвета

във младо вино, дето отлежава.

 

И бялото – мек ангелски разкош,

на снежна приказка и лястовици.

И бялото на булки и любов,

на облак в юлски слънчеви искрици.

 

Да ги вплетем туй вино и любов,

да ги разпръснем в радост и усмивки.

И нека всеки неочакван зов,

да бъде зов от щастие на близки!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??