От дебрите на миналото тъмно
ще те измъкна още на разсъмване.
А чашите със вино неизпито
ще бъдат моето прикритие.
Душата ти ранена ще лекувам,
цената е висока, но си струва.
Пред болката ще слагам паравани-
любов, от много хора неразбрана.
А щом душата ти достигне до Нирвана,
за шепа обич ще те моля във замяна.
Без думи ще я искам проницателно,
а ти ще ми отвръщаш с отрицание.
С очите си ще милвам на сбогуване,
лицето ти от времето погубено.
И ще те чакам в мрака непрогледен
да ме постоплиш... че съм ледена.
© Maria Slavkova All rights reserved.