Dec 16, 2014, 9:15 PM  

Бъди ми ангел и палач 

  Poetry » Love
371 0 1

Бъди ми ангел и палач!

Понякога и да ме мразиш

аз пак съзирам в смях и плач
душата ти 
 кристална ваза.


Обичай ме и всеки път
събуждай огнените страсти
и тихия семеен кът
създавай от разбити части.

След всичко туй в денят ни нов,
ако дочуеш, че със друга
деля омраза и любов,
не ме поглеждай във почуда.

Кажи си: "Слабост е било
във плен на мъжкото му его."
и пак вземи ме под крило,
аз предан, с обич ще те гледам.

Крещи и викай ти от бол
и болката ти ще премине.
До теб ме завържи на кол
и превърни в покорна глина,

но не допускай зла мълва
да ни направи безразлични.
Пред Бога тук ти се кълна,
че само теб съм те обичал!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Че само теб съм те обичал ! Браво Рудин, за тези силни красиви думи !До теб ме завържи на кол ! Нямам думи, толкова красиво и мило !
Random works
: ??:??