May 11, 2013, 11:00 AM

Бъди различен 

  Poetry
643 0 6

 

 

                                          Бъди различен, няма да те питам

                                          защо под мостовете не шумят реки,

                                          ще те приема и ще се опитам

                                          да подредя във огъня трески...

 

                                          Бъди различен, няма да те питам

                                          защо все тръгваш по пътеки слепи,

                                          кълбото на живота ни разплитам,

                                          а ти събираш ветровете в шепи!

 

                                          Бъди различен, няма да те питам

                                          как дребничките стават великани,

                                          как даже гълъбът при теб долита

                                          и от ръката ти се храни...

 

                                          Бъди различен, но ще те попитам

                                          защо и камъните имат памет,

                                          а ти забрави май, че те обичам!

                                          Защо далечните неща те мамят?

 

 

                                            

 

© Рада Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??