Посветено на синът ми по случай Рождения му ден!
Бъди щастлив, когото сутрин
те погали слънцето с лъчи.
То просто ти казва "Добро утро",
затова, усмихни му се и ти!
Бъди щастлив, когато срещнеш
по своя път гладен, стар клошар,
навярно запазил душата си честна,
а ти парченце от хляба си му дай!
Бъди щастлив, когато нощем
гледаш звездите, не можеш да спиш,
а луната неочаквано те стопли,
с усмивка нежна, като твоите мечти!
Бъди щастлив, когато птици
ти махат с крила и тръгват на път.
Те отнасят спомените и мечтите,
за да ги опазят от зимния студ...
Бъди щастлив, когато цветята
те упояват с уханния си аромат
и усещаш, че "Раят" е тук, на земята!
Наслаждавай му се, всеки миг - сега!
В живота не ти трябва много,
за да се чувстваш истински щастлив.
Просто го обичай, колкото можеш,
живей за мигът, докато има миг!
© Пепа Деличева All rights reserved.