Aug 14, 2008, 9:46 AM

България 

  Poetry » Odys and poems
597 0 3

12.08.2008

 

 

Българио! Защо си тъй сиротна?

Та ти безброй герои си родила!

Българио! Страна не си самотна!

Ти си единствена наша родина!

 

Снага превивала си мълком,

че поробители са те газили,

но твойте чеда, Родино,

за теб се бориха със сетни сили!

 

Земята ти, Родино, е красива!

Със Странджа, Рила и Пирина,

деца достойни си родила,

да пазят и тачат твоето име.

 

Българио, красива си безкрайно!

От край до край си надарена

с природа хубава и славна,

народът ти за тебе песни пее.

 

Българио, снага недей превива,

че днес те газят недостойни.

В себе си сбери онези сили

на героите си силни, стройни.

 

На Левски ти вземи борбеността.

На Ботев - всички думи силни.

И на Бенковски - решителността,

и всички, що те сриват, пребори ги!

© Erato Eratova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • прекрасно написано...родолюбка си ми ти...с обич.
  • Ех... Ако целият народ мислеше така и го чувстваше в себе си, нямаше на сме на този хал. България наистина е надарена с неописуема красота, но колко човека в цялата страна го оценяват?
    Поздрав за стиха, накара ме да се замисля отново
  • Поздрав за патриотичния дух!
Random works
: ??:??