Подърпват ни ушите от Европа,
затуй, че у нас няма ред,
и за това, че ни дъската хлопа,
и не сме тръгнали напред.
Че имаме най-мънички заплати
и все опашките държим,
и че това във гроба ще ни прати,
и все към дъното вървим!
Затуй, че сме подкупници големи
и трябва подкуп да дадем...
О, наш`та работа е "дай и вземи",
че иначе ще изгорим!
Че сме закъсали от политици,
те знаят само да крадат!
И млякото от майчините цици
те в своите ръце държат!
Един на друг се репчим тука всички
и скоро ще се изядем!
А бяхме някога... добри пчелички,
а мрем сега да открадем!
23.06.2014г. Драгойново
© Христо Славов All rights reserved.