Jul 21, 2006, 2:33 PM

България, земя 

  Poetry
672 0 3


НА ТРЕТИ МАРТ

България!
Аз падам на колене
и тъй на Бога днес благодаря,
че аз във тебе съм, ти - в мене
България, кърмилнице, земя...

Неземна хубост бог ти отреди,
богата с хора, вечност и природа,
и с туй, що с мъка днеска се роди -
духът свободен на народа.

България! Аз падам на колене
и на колене днес благодаря,
че майка свята си за мене,
България, страдалнице, земя...

Едничка моя, приказна страна,
щастлива съм с теб да се гордея.
Пред всичките богатства на света
избирам пак при тебе да живея.

България! Аз падам на колене
и на колене ти благодаря.
Плачът изстрадан твой свещен е,
прекрасна моя бащина земя!

Заклевам те, Българийо любима
над нас да плачеш и да бдиш,
додето на света нас, българи, ни има,
със наша помощ да се възродиш.

България, аз падам на колене
и тъй горещо ти благодаря!
Безценен дар вземи от мене -
усмивката на мойта дъщеря!

15.03.2002год.

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??