-Добре дошла!-в дома ни,
в душите и в сърцата.
Бъди благословена
и приказно богата!
На болните - дай Здраве!
На здравите пък - Воля!
И щом Добро направим -
труда ни да е спорен!
За малките - Закрила!
За възрастните - Милост!
Законът да е силен.
Държавата ни - Мирна!
През този Свят пресметлив,
към бащината къща -
да се завърне всеки,
от чужди хляб преглъщал...
И в старото огнище
да грее буен огън!
Да няма вече никой
от страх и бедност гонен!
Земята да се буди
под стъпки на Стопани
и пак да сме прочути
с благата си отбрани!
Да ни сплотява Вяра,
че нашата Родина
е Майка свидна,храбра -
с достойнство и поминък!
-Добре дошли!-на всички,
чиито Родов корен
на Коледа се врича
за Бъдеще спокойно!
25.11.2019
© Маргарита Петрова All rights reserved.