26.11.2019 г., 8:11 ч.

Българската Коледа 

  Поезия » Гражданска
1337 2 5

      -Добре дошла!-в дома ни,

      в душите и в сърцата.

      Бъди благословена

      и приказно богата!

      На болните - дай Здраве!

      На здравите пък - Воля!

      И щом Добро направим -

      труда ни да е спорен!

      За малките - Закрила!

      За възрастните - Милост!

      Законът да е силен.

      Държавата ни - Мирна!

      През този Свят пресметлив,

      към бащината къща -

      да се завърне всеки,

      от чужди хляб преглъщал...

      И в старото огнище

      да грее буен огън!

      Да няма вече никой

      от страх и бедност гонен!

      Земята да се буди

      под стъпки на Стопани

      и пак да сме прочути

      с благата си отбрани!

      Да ни сплотява Вяра,

      че нашата Родина

      е Майка свидна,храбра -

      с достойнство и поминък!

      -Добре дошли!-на всички,

      чиито Родов корен

      на Коледа се врича

      за Бъдеще спокойно!

 

     25.11.2019

 

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледно наричане »

18 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесно е ! Успех!
  • Чудесно е, Маргарита! Давам ти с удоволствие глас и ти пожелавам успех в конкурса!
  • Благодаря!За мен е важно в колко сърца ще влезе това наричане за родолюбие!
  • Грабва от първата думичка! Успех!
  • Как да дам глас като ми свършиха... А тук - два давам от сърце! Успех!
Предложения
: ??:??