May 26, 2019, 5:40 PM

*****] 

  Poetry
352 0 0

аз съм пазителят на книгите
писмена на много грехове 
всякакви прашасали папируси
са минали през моите ръце

 

по Хеопсовата пирамида руни съм редил
с чичко Аристотел билков чай съм пил
кожи скъпоценни цяла нощ съм драл
мислителите  драгоценни да се превърнат в идеал

 

знания, литература, клинопис, числа
даже всякаква халтура пази моята глава
в подземията тайни на блясъка на свещ
страниците тънки за мен са свят горещ

 

опазвал съм от папи мерената реч
крил съм от апапи народния копнеж
дори със Мефистофел водил съм война
за да може Фауст да докаже алхимичната си правота

 

аз съм пазителят на книгите
гид в различни светове
треперещ над буквите
за да има цветове 


 

© Всемнелюб All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??