Jan 26, 2008, 8:58 AM

* * * 

  Poetry » Other
521 0 2

* * *

 

В този град

всички улици водят към изгрева...

И всеки светофар е доказателство,

че зимата ще свърши...

 


Но всъщност никога не виждам слънцето,

лъчите – ескалатори без електричество –

отдавна не превозват скитници...

(а хората са скитници наистина)

 


В този град

всеки дъжд е продължение

на неизплакано мълчание...

 


Мълча и аз...

докосвам с мисъл

светлото – внезапно ситуирано

високо над главите ни...

 

Над мен кръжат неистини

и истини-измислици...

Да вярвам ли във изгрева,

щом виждам само отпечатъци

върху черните стъкла (нов модел очи –

предпазващи от слънце)?...

 


Ще извървя и тази улица...

© Мишелина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??