На рими не робувам,
оставих ги в ъгъла
на тихата стая
от призрачен дим.
Сама ще царувам
далече от пъкъла,
в шумни пространства
сред свят обозрим.
Свободна ще плувам
във морска забрава
и чиста природа
на блян достижим.
Далечна ще чувам
хорската врява,
а римите -
ще ги оставя
на бледия дим!
© Николета Попова All rights reserved.