Nov 27, 2016, 2:35 PM

*** 

  Poetry » Love
270 1 2

 

 

Отиваш си, отиваш си, отиваш –

сърцето птица е ранена...

„Където и да си, бъди щастлива!” –

прошепват устни сякаш залепени.

 

Не мога да загърбя с лекота

годините, в които с теб, до тебе бях,

да погреба и зими, и лета,

и пролети със звънкия ти смях,

и есени, в които дъждове

врати залостват с удар барабанен,

за да сведем… до миг

безкрайни часове

със мисълта тук вечно да останем...

 

Живодар Душков

© Живодар Душков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??