Jun 9, 2007, 11:10 PM

********* 

  Poetry
959 0 10


Чаках те дълго, но ти не дойде.
Защо ли? - отдавна спрях да се питам.
Поех по-нататък със празно лице,
изтекло по теб да се взирам.

И като птица се лутах в нощта,
гнездо не можех да свия.
И като скитник лазех в калта,
шепа вода да отпия.

Молех се Богу да спре тоя бяг,
препускащ по път без пътека.
В морето безбрежно фар да съзра
и пристан там да открия.

Нов ден се заражда след тъмната нощ,
ново утро, пропито с надежда,
че някъде там сред пустинната пещ
най-сетне теб аз ще срещна.


09.06.2007г.

© Елица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??