Nov 18, 2021, 9:50 PM

Чадър на цветя 

  Poetry » Landscape, Other
346 2 6

Чадърът ми е шарен, на цветя.

За мене всичко пъстро е красиво.

По устните усмивка засия

и вече нищо не е толкоз сиво.

 

Дъждът душата своя изваля

върху цветята му и закодира

усещане за слънчеви поля,

а вятърът поточета бродира.

 

Превърна се чадърът в пеперуда

и полетях над локви, над калта,

и бях щастлива, да, и малко луда.

Аз пеех и танцувах под дъжда.

 

Студено е, дъждовно, ветровито,

но чуден е чадърът, разберете,

а в моето сърце дете е скрито.

За волността му вий не го съдете.

 

 

 

© Nina Sarieva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??