ЧАША
Чашата...
На живота ни пълнят –
Приятелства.
Жигосващи думи –
предателства.
Дух от бутилка горчив пелин
издухва тъмните спомени – до един.
Чаша...
Изпита доверчиво на екс.
Дух – събудил мълчалива гротеска.
Чаши...
Със капчици нежност
от теб
и от мен.
В стих претворени – звъннат ли,
ще отключат светъл рефрен.
© Деметра Василева All rights reserved.