Jul 23, 2010, 2:21 PM

Часовникът е съдия 

  Poetry
782 0 7

Завръщаш се след блудните си нощи,
кълнеш ми се, че днес си променен,
че чудното момиче помниш още
и още разпознаваш го във мен.

Не питаш ме "а беше ли щастлива?"
и по-добре. Ще кажа "всъщност, бях",
че дълго не тъгува самодива,
а просто хвърля пътьом шепа прах.

Избра посока. Сам стигни до края.
За обич и за прошка закъсня.
Историята заден ход не знае,
часовникът е твоя съдия.

А мен, дори и дявол да ме вземе,
душевния си мир ще съхраня.
Дали обичам, мой си е проблемът.
За тебе съм бронирана врата.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??