Oct 4, 2017, 9:41 AM

Черна роза 

  Poetry » Phylosophy, Odys and poems
1287 6 8

Черна роза сред макове алени, 
не раста, а изтръгва ме слънцето. 
Макове отровни, обичани, галени
шумят край мен безцелно и глупаво. 

 

Черен умът ми и черно сърцето, 
но нима са наивните макове бели? 
Грешни са те и мъжът и детето, 
що живеят сега и що са живели. 

 

Черна роза, аз пия страдания, 
мъки и мрак, а слънцето грее ме,
лутам се гневно във вечни незнания, 
въздухът сякаш безскрупулно смее се. 

 

Черни мисли, червени желания, 
безчувствени ласки жадува плътта. 
Роза скрита в напразни терзания 
търси живота, намира смъртта. 

 

О, черна птицо, ела, откъсни ме! 
Дано ти си кръвта в студената гръд... 
В нощ ясна и мъдра напред понеси ме, 
над макове мъртви господства умът.
 

© Elizabeth Draxler All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??