Jun 21, 2022, 9:13 AM

Черно липово ежедневие 

  Poetry
307 0 0

 

по песента "Черната овца" на група Ахат 

 

Роми тъпчат във колите
пак заметен липов цвят.
Гражданите са сърдити
и сърдито си мълчат.
В ориента сме сега, Европа ни се смее.
тоя цвят на чай ще се лее,
със метла се събират пари.
Във пакетчетата няма грам боклук
нищо че мете се всичко там на куп,
нищо, че смърди на всякакви неща,
Не! Не разбирам всичко това. 

 

Аз сам я обрах
тази липа,
всичката ще изсуша.(2) 

 

Хората са възмутени,
но метачи се множат.
В чистотата няма проблеми,
ни боклук, ни липов цвят.
Всичко се събира в някакъв чувал,
после се продава все в един квартал,
някой е доволен, друг не е разбрал.
Не! Аз не съм в тая кал!

 

Аз сам я обрах
тази липа,
всичката ще изсуша.(2) 

 

Искам да попитам градския ни кмет,
как си пие чая с захар или мед?
До къде му стига всъщност смелостта?
Не! Той навярно не пие липа! 

 

Аз сам я обрах
тази липа,
всичката ще изсуша.(2) 

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??