Apr 2, 2008, 7:26 PM

Черно, наситено черно... 

  Poetry » Civilian
767 0 5

 

Изплюваме горчилката

пред чертога на съвестта си

с идиотското смирение на роб...!

Теглиме количката тежка от бездушие

и всеки си е жиголо в своето безсрамие...!

С прекършени зЕници сме загледани във пясъци,

където страхът е ненасипен и нищо засадено не вирее.

От крясъци на птици заравяме главите си,

при все че чуваме остатъчните вопли

на нашето изгнание.

За залъка се борим в коритото наравно с лешояда

и от негледане нагоре изкривен е гърбът ни,

превит, с прешлени остри, като нокти.

Въртим се еднозначно в орбити,

рисувайки графити, наситени  във черно!!!

Горе, в островърхите си замъци от разплутите фотьойли,

продажните велможи, безлични в своето стоене

ни посаждат във разсадници,

удобно подредени в тягостни алеи.

И гледат ни... усмихнати,

как "растем" подвластни, безжизнени, изети...!

А буренът... о... буренът е избуял на воля,

напиращ, излизащ над асфалта, разцъфтял във цветно...!

ПРОЛЕТ Е!!!!

 

2.4.2008г.

 

р.р.Диво ми е,гнусно и тъжно от всичко,което се случва в държавата ни.

Искам си моята България-сега и веднага!!!!Чиста и истинска!

 

Господа министри,вгледайте се в себе си и поискайте прошка от душите си.

Подайте оставка!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Женина Богданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Знаеш ли, миличка...един от министрите те чу...!
  • Добро,силно произведение,но и ти самата знаеш,че вопълът ти няма да бъде чут!Това е действителността сега,ние,хората се изгубихме като роби.
    Простете ако съм твърде песимистично настроена,но аз на това му викам реализъм.
  • !!!
    Браво, Женя!
    Поздравления!
  • Поетично послание...черно...наситено черно...
    а уж е Пролет...дано повече прочетат...министърът...едва ли.
    Поздравявам те, Женина за този стих! Великолепна си! с обич.
  • Гневно,безкомпромисно,заклеймяващо стихотворение! Браво за гражданската позиция!
Random works
: ??:??