Черноземни поля с пшеничени кълнове,
са безмълвни свидетели на братска война.
Оръдейни шрапнели от близките хълмове,
сеят смърт по волята на зъл сатана.
Светът с отчаяние и с ненавист една,
следи изпод вежди - с юмруци в джобовете.
Пределно е ясно кой носи вина -
нов Чърчил е нужен, защо пустословите?
Педя човек е, с перманентна омраза -
подходяща терапия е руски Майдан.
И цялата банда с червена проказа,
по - далече на север - в Колима, в Магадан.
© Илия Станков All rights reserved.