Jun 7, 2012, 7:36 PM

Червената шапчица и Вълка 

  Poetry » Humour
932 0 20

Червената шапчица и Вълка

 

Къде са ти, Вълчо, ушите големи

и зъбите - остри и здрави?

И тези очи, мило вперени в мене...

Че ти ми приличаш на баба!

 

Брадичката даже завил си с юргана

и лапите...Чак ми е смешно!

Какво бе, разбойник, със тебе е станало?

Ти приказки, Вълчо, четеш ли?

 

Защо мислиш, глупчо, от тъмно в гората

кръстосвам с големия кошник?

Я виж! За да спазя съвсем правилата

и шапчица купих си снощи!

 

Какво казваш???... Бил си с ловеца на църква

и вече добър си, разкаян...

Ох! В Ада да хлътне ревнивецът дърти!

Постигна целта си накрая!

 

Ловецът твой вечно след мен бе с чифтето!

Да стреля ли? Не, да ме гушне,

а в твоите лапи, без ти да усетиш,

добрата си баба да мушне!

 

Но аз от години за Вълк си мечтая!

Нима добър край заслужавам?

...................................................

Кой бил е изяден ли? Никой не знае.

Но казват - ловец ги венчавал.

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??