Apr 11, 2012, 2:33 AM

Честит рожден ден, Блонди! (Весела Йосифова) 

  Poetry
2467 1 10

Честит рожден,  Блонди!

                                                   На бойното ми другарче

                                                                    Весела Йосифова


На тази свята дата е родена

една Жена подобна на фурия.

От чувства огнени е сътворена,

поръсени със страст и лудория.

 

За нея трудностите са забава,

пред тях не се огъва нито хленчи.

Проблеми трудни със замах решава

дори и дявол в нея да се втренчи.

 

Величествена е като кралица

и цял керван мъже след нея тичат.

След сблъсъка със гордата орлица...

като прегазени от влак приличат.

 

Сърцето и́ е толкова голямо,

че даже и вселената побира.

Но за приятел тя е твърдо рамо -

помага мъжки… болката разбира.

 

Със стихове красиви, разнородни,

събужда даже чувствата заспали.

Изрязва кълновете непригодни…

сурово съди, но и нежно гали.

 

Бъди щастлива, наша скъпа Блонди!

На мир поезията не оставяй!

Дълбай в души до дъно с твойте сонди!

Бъди все ВЕСЕЛА! не остарявай!...

 

11.04.2012

© Христо Запрянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??