Чакана -:в студени нощи.
Ето я, пристига! Коси разплела,
снага кърши, със замах рисува -
трева, цветя наболи
и докарва всички птички.
Тича по поляни и гори,
а докоснеш ли я - литва.
Пролетта е хубавица!
Ръси пурпурни лъчи.
Още непорасла.
Ляга, става, все нарича -
Ева и Ада да се обичат,
така, че да не боли!
© Василка Ябанджиева All rights reserved.
в стих събудила мечти...
Хубаво е много, Васе!
Вдъхновена остани!